Contacteer ons
"Wist je dat de kans om definitief van het roken verlost te raken kan verdubbelen door gebruik te maken van hulpmiddelen en ondersteuning?"

Contacteer ons


Tabakoloog Ellen Vandamme
Kwadeplasstraat 36
8020 Oostkamp
Tel.: 0495/12 91 89

Ellen Vandamme

Wie ben ik?

Graag wil ik mij aan u voorstellen. Ik ben Ellen Vandamme. In juni 2006 studeerde ik af als bachelor in de Voedings- en dieetkunde aan de Katholieke Hogeschool Brugge Oostende. In november 2006 startte ik m’n zelfstandige praktijk. De afgelopen jaren heb ik al heel wat mensen met heel veel enthousiasme gemotiveerd om gezonder te eten en leven.

Ook als leerkracht in het secundair onderwijs probeer ik mijn studenten het belang van gezonde voeding mee te geven. Ik vind het vooral belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en we op een rustige manier samen tot een ideaal eetpatroon komen. Voor strenge diëten ben je bij mij aan het verkeerde adres, de gezondheid van mijn cliënten / patiënten primeert boven alles. Het belangrijkste doel is dat we de slechte gewoonten kunnen omzetten in gezonde eet- en leefgewoonten, zonder dat het een zware opgave is.

Erkend tabakoloog

De titel van erkend tabakoloog is wettelijk beschermd en mag enkel worden toegekend aan mensen die de opleiding ‘Tabakologie- en Rookstopbegeleiding’ afgerond hebben. Dit  is een interuniversitaire (Universiteit AntwerpenVrije Universiteit BrusselKatholieke Universiteit Leuven en Universiteit Gent) permanente vorming, georganiseerd door de Vlaamse Vereniging voor Respiratoire Gezondheidszorg en Tuberculosebestrijding (VRGT) in samenwerking met de Stichting tegen Kanker.

Doelgroepen?

In mijn praktijk kan iedereen terecht. De enige vereiste is dat je zelf wil stoppen met roken. Anders zijn de slaagkansen zeer gering.

Uw diëtiste

Bij rookstop gaat het net als bij het voedingsadvies die ik geef over gedragsverandering.

Door de combinatie van mijn 2 diploma’s kan ik mensen nu beter begeleiden. Mensen met gewichtsproblemen die willen stoppen met roken kunnen dus zeker bij mij terecht.

Vaak vervangen mensen die stoppen met roken deze slechte gewoonte door meer te snoepen waardoor ze bijkomen. Daarnaast verbetert je smaak waardoor je vaak meer gaat eten. Met het aangepaste voedingsadvies kunnen we dit voorkomen.

Meer info over voedingsadvies op  www.dietistevandamme.be